Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uručene Nagrade "Dražen Petrović" najuspješnijim mladim sportašima

10.09.2013.

22:20

Autor: Davor Buconić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ana Konjuh je najuspiješnija sportašica mlađih dobnih kategorija i najveća nada hrvatskog sporta, a kao članovi najuspješnije momčadi, juniorske vaterpolske reprezentacije, nagrade su dobili članovi Jug CO: Marko Macan, Loren Fatović i Antun Goreta.

U Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović, u Zagrebu, uručene su Nagrade "Dražen Petrović" najuspješnijim mladim sportašima.

Konjuh je nagrađena za pobjede na prošlogodišnjem Orange Bowlu, prestižnom juniorskom turniru te na juniorskim Grand Slam turnirima ove godine, Australian Openu i US Openu.

Hrvatska juniorska vaterpolska reprezentacija osvojila je 2. mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Mađarskoj (Szombathelyu). Jugaši: Macan, Fatović i Goreta bili su članovi "srebrene reprezentacije".

Odluku o izboru dobitnika Nagrade donio je Odbor kojeg čine predstavnici Vijeća HOO-a, Hrvatskog zbora sportskih novinara, Hrvatskog kluba olimpijaca te Sportskih novosti. Ovogodišnji odbor djelovao je u sastavu: Sanda Čorak, Velimir Bašić, Miho Glavić (članovi Vijeća HOO-a); Ana-Marija Čelan, Natko Zrnčić-Dim i Ištvan Varga (članovi Komisije sportaša HOO-a); Iva Perdec-Augustić, Romana Caput-Jogunica, Vinko Knežević (Hrvatski zbor sportskih novinara); Dubravko Šimenc, Martina Zubčić, Tamara Boroš (Hrvatski klub olimpijaca), a predsjednik Odbora bio je Zvonimir Boban (Sportske novosti).

Laureati su i novčano nagrađeni, Konjuh za najuspješniju sportašicu sa 20.000 kuna bruto i za najveću nadu sa 15.000 kuna bruto, a članovi najuspješnije momčadi, vaterpolisti, svaki sa po 2.000 kuna bruto.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.