Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Župski načelnik Nardelli primio Ivu Oberan

27.03.2021.

12:24

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Župa dubrovačka

Općina Župa dubrovačka

Foto: - / -

Općinski načelnik Silvio Nardelli primio je u maloj vijećnici Općine najuspješniju župsku judašicu Ivu Oberan i njenog oca Ivana Oberana predsjednika Judo kluba Župa dubrovačka, kao i predsjednika Zajednice sportova Ivicu Cumeljana.

Mlada Župka na judo natjecanju European Open u Pragu upotpunila je mjesto na postolju te se iz glavnog grada Češke u Župu dubrovačku vratila s broncom oko vrata.

Načelnik Nardelli čestitao je Ivi na osvojenoj brončanoj medalji koja je njena prva medalja sa Svjetskog kupa i zbog toga ima još veće značenje. Poželio joj je da nastavi ići uzlaznom putanjom u svojim sportskim postignućima.

Iva je zahvalila na prijemu sa ponosom na svoju medalju iz Praga. Imala je četiri borbe , pobijedila je Dankinju , Belgijanku i u borbi za broncu Finkinju. U četvrtfinalu je izgubila od domaće predstavnice Zachove što joj je bilo jako žao jer je bila jako dobra u toj borbi. U borbi za broncu je bila iznimno motivirana, obzirom da je ranije od Finkinje dva puta izgubila borbu, ali ovog puta bila je više samouvjerenija što je Ivu dovelo do trećeg mjesta na postolju.

Uspjeh nije ostao nezapažen,na temelju ovog rezultata izbornik hrvatske ženske judo reprezentacije Vladimir Preradović Ivu je uvrstio među 6 članica reprezentacije za seniorsko prvenstvo Europe koje će se za 20 dana održati u Lisabonu. Poslije Lisabona ide seniorsko prvenstvo u državi, a potom novi Svjetski kup u Zagrebu.

Ivica Cumeljan, predsjednik župske zajednice sportova, čestitao je Ivi na uspjehu, te još obećao podršku od strane Zajednice sportova koja je bila velika potpora Ivi prilikom financiranja priprema u centrima izvan Hrvatske zbog nemogućnosti treniranja u vlastitom gradu zbog covid situacije.

Ivan Oberan, predsjednik Judo kluba Župa dubrovačka, posebno se zahvalio Zajednici sportova na podršci, a naravno i načelniku na prepoznavanju važnosti Ivinog uspjeha, te izrazio želju za ponovnim susretima pobjednika- Ive kao prvakinje, a Nardellija kao načelnika Općine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.