Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

10 posto više turista

26.11.2013.

07:57

Autor: Slobodan Vlašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od početka godine zabilježeno je 753 i pol tisuće turističkih dolazaka - 10 posto više nego u istom razdoblju lani, te dva milijuna i 829 tisuća noćenja ili 9 posto više

U Dubrovniku je proteklog vikenda boravilo tisuću i 250 turista, među kojima su najbrojniji gosti iz Bosne i Hercegovine s 33,1 posto udjela u ukupnom broju noćenja i domaći s 19,9 posto udjela. Slijede Japanci, Amerikanci, Britanci, Nijemci, Albanci, Korejanci i Srbi.
Od početka godine zabilježeno je 753 i pol tisuće turističkih dolazaka - 10 posto više nego u istom razdoblju lani, te dva milijuna i 829 tisuća noćenja ili 9 posto više. Hotelske su kuće evidentirale povećanje od jedan posto u dolascima, uz dva posto manje noćenja, dok je u privatnom smještaju ostvareno povećanje od 51 posto u dolascima i 38 posto u noćenjima.
U istom su razdoblju najbrojniji dubrovački gosti bili Britanci s 19,5 posto udjela u ukupnom broju noćenja, a slijede Francuzi, Nijemci, Amerikanci, domaći gosti, Norvežani, Šveđani, Rusi, Španjolci, Australci, Finci i Talijani.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.