Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

1047. Festa: DEŠA organizira 9. Dan ljute naranče

31.01.2019.

09:37

Autor: Radio Dubrovnik

Udruga DEŠA Dubrovnik

Udruga DEŠA Dubrovnik

Foto: - / -

Udruga DEŠA – Dubrovnik i ovu, već devetu godinu zaredom, organizira humanitarnu manifestaciju 'Dan ljute naranče', u subotu 2. veljače 2019. ispred Sponze od 10 do 16 sati, a ove godine prihod od prodaje slastica ići će za pomoć siromašnim sugrađanima te trogodišnjem dječaku Lukasu Hasanu.

„Želja nam je našim 'slasnim' doprinosom uveličati Festu svetog Vlaha te prikupljenim novčanim sredstvima pomoći našim sugrađanima”, ističu iz udruge.

"U suradnji sa facebook grupom Pomoć za Dubrovčane koja je do sad odradila pregršt humanitarnih akcija i pomogla brojnim siromašnim stanovnicima našega grada, dijelom prikupljenih sredstava osigurat će se osnovne životne potrepštine za siromašne obitelji iz našeg grada, a dio prikupljenih sredstava biti će uplaćen za liječenje malenog Lukasa s Pelješca. Lukas ima 3 godine i 9 mjeseci, ne može sjediti, govoriti i ne hoda, te mora ići na lasersku operaciju tetiva na nogama, operaciju na rukama, te operaciju očiju. Cilj nam je da dio od prihoda prodaje slastica uplatimo za troškove operacije i rehabilitacije koji su pred Lukasom i njegovom obitelji”, stoji u pozivu.

Brojni restorani, slastičarne te renomirane hotelske kuće rado su se odazvali pozivu te će od džema ljute naranče pripravili raznovrsne slastice. Pozivaju iz udruge DEŠA sve sugrađane da se pridruže i kupnjom torte pomognu potrebitim sugrađanima te malom Lukasu.

U slučaju lošeg vremena humanitarna akcija održat će se u Luži.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.