Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

15. međunarodna znanstvena konferencija "Dubrovački medijski dani"

01.10.2021.

09:10

Autor: Radio Dubrovnik

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku

Foto: - / -

„30 godina od napada na Dubrovnik: Politički, komunikološki i kulturološki aspekti grada pod opsadom“ tema je 15. međunarodne znanstvene konferencije "Dubrovački medijski dani" u organizaciji Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku, koja se održava danas i sutra u Sveučilišnom kampusu.

Ovogodišnja konferencija dio je programa obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu u organizaciji Grada Dubrovnika.

Otvaranje DMD-a bit će upriličeno u 16 sati i 45 minuta u Kampusu Sveučilišta (Branitelja Dubrovnika 41).

Na konferenciji Odjela za komunikologiju izlagat će stručnjaci i znanstvenici iz Hrvatske i inozemstva. Pozvani predavači ove su godine Renaud de la Brosse i Kristoffer Holt, profesori s Odjela za medije i novinarstvo Sveučilišta Linnaeus u Kalmaru, u Švedskoj koji će zajedno imati izlaganje "Sustainability of the democratic system versus viral disinformation campaigns".

Program je koncipiran kroz tri panela; „Framing rata u Hrvatskoj: medijski narativi“, „Gradovi pod opsadom“ te „Novinarstvo, računala i sjećanje“.

Sva izlaganja i rasprave bit će na engleskom jeziku, a organizacija je hibridna; uživo i virtualno. Konferencija je organizirana u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti te Sveučilištem Linnaeus iz Švedske, uz sponzorstvo njemačke zaklade Konrad-Adenauer-Stiftung.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.