Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

16. godišnjica otkrivanja spomenika poginulim braniteljima na Osojniku

05.10.2019.

16:32

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković položio je danas vijence i upalio svijeće u znak sjećanja na 16. obljetnicu otkrivanja spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na širem području Osojnika.

S Frankovićem su bili i zamjenice Jelka Tepšić i Orlanda Tokić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, pročelnik Dživo Brčić te gradski vijećnik Krešimir Marković.

"Prošlo je 28 godina, a kao da je bilo jučer. Rane su još svježe, svježa je bol. Ali istovremeno ne jenjava taj osjećaj hrvatskog ponosa, na dane kada je hrvatski narod konačno izborio onaj svoj tisućljetni san o slobodnoj i neovisnoj Domovini. Ovo je neovisna i slobodna domovina Hrvatska, međunarodno priznata, a na nama je da je činimo svaki dan boljom, kvalitetnijom i uspješnijom. Mjesto koje će biti tolerantno prema svima drugima i drugačijima, ali koji će uvijek živjeti onaj svoj snažni hrvatski duh. Za to su se borili hrvatski branitelji i za to su davali svoje živote", rekao je gradonačelnik Franković.

Nakon polaganja vijenaca služena je sveta misa u crkvi sv. Jurja Osojnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.