Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

190 korisnika subvencije za pokriće troškova najma poslovnog prostora

15.05.2020.

14:44

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Subvenciju za pokriće dijela troškova najma poslovnog prostora za gospodarske subjekte na području grada Dubrovnika ostvarilo je 190 gospodarskih subjekata te će Grad tu mjeru za travanj subvencionirati u ukupnom iznosu od 433.124,66 kuna.

Riječ je o subvencijama Grada Dubrovnika u sklopu donesenih mjera financijske pomoći gospodarstvenicima za prevladavanje krize uzrokovane koronavirusom, a isplate počinju idući tjedan.

Iz nadležnog Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more napominju korisnicima mjere da su za mjesec svibanj dužni dokaz o uplati najma poslovnog prostora dostaviti najkasnije do 31. svibnja, a za lipanj do 30. lipnja jer im se u protivnom neće moći isplatiti potpora za idući mjesec.

Uvjeti, kriteriji i načini isplate subvencija pravnim i fizičkim osobama definirani su Odlukom o dodjeli ovih subvencija i to u iznosu do maksimalno 2.500 kuna mjesečno za razdoblje travanj, svibanj i lipanj. Odredbe ove odluke nisu se odnosile na gospodarske subjekte koji imaju sklopljene ugovore o najmu poslovnih prostora u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Dubrovnika, na koje se odnosi mjera smanjenja zakupnine za iznos od 50 %.

Podsjetimo Grad je uz niz financijskih ušteda osigurao provođenje paketa mjera za ranjive skupine u iznosu 17,15 milijuna kuna, dok mjere financijskog oprosta za gospodarstvenike dosežu 28,75 milijuna kuna te se dodatno odgodila naplata 38,4 milijuna kuna proračunskih sredstava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.