Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

20. Dubrovački karnevo: Maškare preuzimaju ključeve od Grada!

22.02.2019.

08:29

Autor: Radio Dubrovnik

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Jubilarni, 20. Dubrovački karnevo u organizaciji Grada Dubrovnika i gradske Turističke zajednice, započinje u petak 22. veljače u 10.30 sati đirom maškaranih grupa dječjih vrtića Pile i Izviđač od Brsalja do Straduna, nakon čega slijedi predstavljanje bogatog programa Karnevala u Luži u 11 sati.

Svečano otvorenje 20. Dubrovačkog karnevala, koji ove godine traje od 22. veljače do 5. ožujka, upriličit će se u subotu, 23. veljače u 15 sati, na Karnevalskoj pozornici na Stradunu uz prigodni karnevalski program. Dosadašnji ceremonijeri od Karnevala će predati ključeve od Grada novim ceremonijerima te time otvoriti ovogodišnji jubilarni Dubrovački Karnevo i simbolično predati vlast maškarama.

Tradicionalni Župski karnevo uz gostujuće maškarane skupine iz Hrvatske i inozemstva, prvi put kao dio Dubrovačkog karnevala, predstavit će na Stradunu u subotu, 23. veljače, od 15.30 sati, svoje originalne i maštovite maske i zasigurno, kao i uvijek, nasmijati sve gledatelje.

U nedjelju, 24. veljače, u 15 sati u Hotelu Rixos Libertas održat će se tradicionalni Veliki ples malih maškara u organizaciji Društva naša djeca Dubrovnik.

Prava karnevalska poslastica, Valcer pod maskama na Stradunu, uz bićerin i dobar ritam Gradske glazbe Dubrovnik i Karnevalskog benda očekuje nas u nedjelju od 16.30 sati. Maškarajte se i zabalajte valcer na najljepšem podiju!

U okviru karnevalskog programa, u Lazaretima u nedjelju, s početkom u 17.30 sati, održat će se tradicionalna maškarana zabava „Maškarata ispod kuplja” u organizaciji Art Radionice Lazareti.

U ponedjeljak, 25. veljače započinju radionice izrade karnevalskih maski Udruge DART i Galerije Artur, koje će se održavati svakim radnim danom tijekom Dubrovačkog karnevala od 10 do 16 sati u TIC-u na Pilama.

„Bogat program prvog vikenda 20. Dubrovačkog karnevala zasigurno će motivirati brojne Dubrovčane i njihove goste da osmisle maštovite maske i dobro se zabave. Dođite svakako i svakakvi!”, poručuju iz TZ-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.