Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

26. obljetnica pogibije putnika američkog vojnog zrakoplova

03.04.2022.

07:01

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

Danas će se obilježiti 26. obljetnica pogibije putnika u tragičnoj nesreći američkoj vojnog zrakoplova nadomak Dubrovnika.

U padu aviona na području brda Sv. Ivan, nedaleko Zračne luke Dubrovnik, 3. travnja 1996. godine poginulo je 35 putnika i članova posade, među njima i tadašnji američki državni tajnik za trgovinu Ronald Brown.

Komemoracija u Memorijalnoj kući Ronald Brown, Poljana Marina Držića 1, održat će se u 9 sati, kojom prigodom će se u knjigu žalosti upisati predstavnici lokalne, regionalne i državne vlasti.

Komemoraciji će nazočiti i Marisa Lago, doministrica u američkom Ministarstvu trgovine, privremeni otpravnik poslova u Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, Mark Fleming, kao i pukovnik Darko Arapović ispred Ministarstva obrane Republike Hrvatske. U komemoraciji će sudjelovati i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, župan Nikola Dobroslavić te predstavnici Općine Konavle i Zračne luke Dubrovnik.

U 10:40 sati, ukoliko to vremenske prilike dopuste, predviđen je polazak iz sela Velji do prema brdu sv. Ivan te polaganje vijenaca i svijeća na mjestu pada zrakoplova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.