Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

27. obljetnica oslobođenja Rijeke dubrovačke: Cvijeće i svijeće za poginule

26.05.2019.

13:41

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

U povodu 27. obljetnice oslobođenja Rijeke dubrovačke predstavnici Grada Dubrovnika i gradskih kotareva Komolac i Mokošica položili su cvijeće i zapalili svijeće na mjestima pogibije, spomen obilježjima i posljednjim počivalištima poginulih za vrijeme Domovinskog rata na području Rijeke dubrovačke.

S molitvom i zahvalnošću prisjetili su se njihove žrtve i položenih života na oltar Domovine, od prvih ratnih dana do dana oslobođenja ovog dijela Grada od srpsko-crnogorskih okupatora, na području od Pobrežja, preko Stare Mokošice, novog naselja u Mokošici, Rožata, Komolca, Golubovog kamena i Sustjepana.

U poslijepodnevnim satima vijence u znak zahvalnosti i sjećanja položit će i dubrovački gradonačelnik Mato Franković i to u 17:30 sati kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Osojniku te u 18:30 sati kod spomen obilježja u Komolcu, nakon čega će u 19 sati biti služena sveta misa za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, u Župi svete Obitelji u Mokošici.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.