Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

27. obljetnica osnutka Hrvatske ratne mornarice

14.09.2018.

12:18

Autor: Radio Dubrovnik

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

27. obljetnica osnutka Hrvatske ratne mornarice ove se godine sve do 18 rujna obilježava nizom događaja u Pločama, Makarskoj i Splitu. Sinoć tim povodom je u Pločama održan svečani koncert "Mi smo hrvatski mornari", a danas je središnja proslava Dana Hrvatske ratne mornarice.

27. obljetnica osnutka Hrvatske ratne mornarice ove se godine sve do 18 rujna obilježava nizom događaja u Pločama, Makarskoj i Splitu. Otvaranjem vojarne koja će nositi ime 116. brigade hrvatske vojske koja je u Domovinskom ratu sudjelovala u svim važnijim operacijama na ovome prostoru i povratak vojske u Ploče znači i veći gospodarski i demografski rast. Na svečanosti je nazočila predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar Kitarović. Uz postrojavanje pripadnika HRM-e započet će svečana središnja proslava dana HRM, te će iza programa brodovi biti otvoreni za posjet građana i razgledavanje. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.