Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

31. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

05.05.2022.

07:44

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Udruga SJP Grof Dubrovnik

Udruga SJP Grof Dubrovnik

Foto: Udruga SJP Grof Dubrovnik / -

U bazi Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u Platu danas u 10 sati obilježit će se 31. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof.

Svečanom će obilježavanju nazočiti Dinko Tandara, izaslanik podpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Toma Medveda, gradonačelnik grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske Joško Cebalo, pripadnici PU dubrovačko-neretvanske, pripadnici SJP Grof i USPDR Ajkule, članovi obitelji poginulih članova SJP Grof i branitelji koji će položiti vijence i zapaliti svijeće ispred Spomen obilježja poginulim pripadnicima SJP Grof.

Na svečanom obilježavanju će se predstaviti i povjestica Tragovi vječnosti autorice Tihane Magaš.

Obilježavanje se nastavlja u petak 6. svibnja, kada će u 10 sati na groblju Boninovo biti otkrivena nadgrobna ploča poginulom Mirku Petrekanoviću. Potom slijedi obilazak spomen obilježja i odavanje počasti (Glavni križ na Boninovu te spomen obilježja ispred PUDN, u Komolcu, na Bosanci i Strinčjeri), a potom posjet Muzeju DOmovinskog rata u tvrđavi Imperijal.

U subotu 7. svibnja program se nastavlja ronilačkom eko-akcijom "More spaja - Libertas 1992.-2022.".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.