Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

59. godina blatskog Radeža

05.12.2013.

11:53

Autor: Dinko Oreb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema riječima direktora poduzeća Jerka Andrijića i „Radež" recesija i kriza rezultirali su smanjenom proizvodnjom u 2013. godini

Usprkos recesiji i globalnoj krizi u svjetskoj i domaćoj brodogradnji blatski „Radež" poslovnu 2013. godinu uspio je „prebroditi" zahvaljujući kvaliteti proizvoda, radnoj disciplini, racionalizaciji i velikom odricanju njegovih sadašnjih i bivših radnika i uprave.
Rečeno je to među ostalim na svečanoj sjednici brodogradilišta „Radež" iz Blata koja je održana u povodu obilježavanja Dana poduzeća i 59. godišnjice postojanja. Prema riječima direktora poduzeća Jerka Andrijića i „Radež" recesija i kriza rezultirali su smanjenom proizvodnjom u 2013. godini. Iako su plaće radnicima bile smanjene sve obveze prema dobavljačima i hrvatskoj državi uredno su podmireni.
„U 2014. očekuje nas još teža i neizvjesnija poslovna godina, jer je gotovo sva proizvodnja brodova na kojima se ugrađuje naša oprema prešla na istok gdje je jeftinija radna snaga, a cijena proizvodnje i izrade brodova niža za 40-tak posto. Usprkos tome intenzivno radimo na pronalaženju i ugovaranju novih dodatnih poslova, pa je trenutačno u „Knjizi narudžbi" ugovoreno poslova tek za jednu trećinu kapaciteta. Još uvijek nema mjesta panici, ali zato svi zajedno moramo biti još odgovorniji, štedljiviji, strpljiviji, savjesniji i socijalno osjetljiviji" - istaknuo je u svom govoru direktor Radeža Jerko Andrijić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.