Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Adventske svečanosti u Veloj Luci

24.12.2022.

16:11

Autor: Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Vela Luka

Vela Luka

Foto: TZO Vela Luka / -

U sklopu ovogodišnjeg Adventa sinoć su u velolučkoj „Veloj špilji“ upriličene žive jaslice kojom prilikom je održan prigodan glazbeno kulturni program u kojemu su nastupili tamošnja pokladna udruga „Trtajun“, župni crkveni zbor Sveta Cecilija iz Jelse te velolučke studentkinje Glazbene akademije Lucija Mirošević i Meri Anastasov.

Živim jaslicama prisustvovao je veliki broj mještana, najviše djece i njihovih roditelja, a bilo je i drugih.

Jutros je u središnjem velolučkom parku „Žardinu“ Udruga obrtnika Vele Luke mještanima pripremila tradicionalnu besplatnu podjelu porcija bakalara. Bilo je i domaćih kolača i dosta dobre glazbe.

Istim povodom općinsko vodstvo Vele Luke priredilo je svečani prijam za sve javne dužnosnike u hotelu „Korkyra“ te za sve djelatnike općinskih službi u Općinskoj vijećnici. Raznolik Adventski program nastavlja se narednih dana sve do početka Nove godine. U njemu su uključene sve kulturne i umjetničke udruge Vele Luke, Turistička zajednica i Općina Vela Luka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.