Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Adventski sajam u Veloj Luci

28.11.2022.

07:17

Autor: Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Adventski sajam u Veloj Luci

Adventski sajam u Veloj Luci

Foto: Općina Vela Luka / -

U Veloj Luci u središtu mjesta zapaljena je prva ovogodišnja Adventska svijeća te je ujedno održan prvi Adventski sajam u kojemu su svoje proizvode nudili Udruga djece s posebnim potrebama „Cvitić“, Liga protiv raka i Nogometni klub „Hajduk 1932.“.

Sav prihod s sajma namijenjen je radu spomenutih udruga. Do kraja godine Adventski sajmovi održavat će se svake subote u centru Vele Luke.

Do konca godine u Veloj Luci planiran je veliki broj kulturnih, zabavnih, sportskih i humanitarnih događanja. Biti će i nekoliko koncerata na otvorenom. Između ostalog koncert poznate splitske glazbene skupine „Magazin“, koncert povodom 75. godišnjice rođenja velikog Olivera Dragojevića, koncert velolučke Narodne glazbe, žive jaslice u „Veloj špilji“, nekoliko pučkih veselica te još mnogo toga zanimljivog.

Po mnogo čemu ovogodišnji Advent u Veloj Luci sadržano je najbogatiji do sada. Glavni organizatori svih ovih događanja su velolučka Općina i Turistička zajednica te brojne velolučke udruge.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.