Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

09:22 / 02.03.2020.

Autor: Radio Dubrovnik

Aeroklub Nimbus održava Školu padobranstva

Aeroklub Nimbus

Aeroklub Nimbus

Foto: - / -

Aeroklub Nimbus prvi put kao klub organizira školu padobranstva za svoje članove i za sve zainteresirane sugrađane. U Dubrovniku će se organizirati teorijski dio školovanja, dok će se praktični dio školovanja sa skokovima odraditi u Osijeku, u suradnji s Aeroklubom Osijek.

Teorijski dio školovanja će trajati 4 dana, gdje će predavanja biti organizirana u večernjim satima u tjednu od 16. do 22. ožujka. Praktični dio školovanja sa skokovima će biti organiziran u tjednu od 30. ožujka do 5. travnja (eventualna odgoda bi bila u slučaju lošeg vremena) u trajanju od 3 do 4 dana, ovisno o broju polaznika. 

 
Cijena školovanja je 4.500 kuna, a uključuje: 
- Teorijska nastava s pristupanjem ispitu 
- Praktična obuka 
- Godišnja članarina u AK Osijek 
- 5 skokova sa 1000m
- padobran i ostala potrebna oprema za izvođenje skokova 
 
Polaznici mogu pristupiti školovanju ako su punoljetne osobe ili imaju 16+ godina uz potpis roditelja. 
 
Dodatne obaveze i troškovi koje polaznici mogu očekivati su sljedeći: 
- Prije skokova potrebno je odraditi liječnički pregled u Splitu, Osijeku ili Zagrebu (cijena pregleda je oko 500kn; postoji opcija da se netom prije skokova u Osijeku odradi liječnički pregled) 
- Putni troškovi / smještaj u Osijeku 
 
Za obje navedene stavke postoji već standardna (uigrana) procedura tako da se iste odrađivanju bez poteškoća i uz minimalne troškove.
 
Ako želite postati padobranac možete se javiti na mail nimbus@nimbus.hrtunavicious@gmail.com ili na broj mobitela 098 699611 za više informacija ili prijavu najkasnije do srijede 4. ožujka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.