Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

14:14 / 20.05.2022.

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Agenti poslovnog turizma boravili u Dubrovniku

Agenti poslovnog turizma boravili u Dubrovniku

Agenti poslovnog turizma boravili u Dubrovniku

Foto: TZ grada Dubrovnika / -

Hrvatska turistička zajednica i organizacijski tim MEETEX-a organizirali su tri POST-MEETEX studijska putovanja za inozemne kongresne i poslovne agente te agente iz segmenta vjenčanja i luksuznih putovanja.

Riječ je o ukupno 21 agentu koji dolaze s devet tržišta, a u Dubrovniku je od 16. do 18. svibnja boravilo njih šest iz Ujedinjenog Kraljevstva, Irske, Kanade, Njemačke i Poljske.

U sklopu dvodnevnog boravka, buyeri su se upoznali s kongresnom i insentiv ponudom Dubrovnika, od hotela do posebnih, povijesnih i drugih prostora za organizaciju evenata. Boravak dubrovačke grupe buyera je organizirao kongresni ured TZ grada Dubrovnika u suradnji s kongresnim uredom HTZ-a, a hotel domaćin je bio Valamar Dubrovnik President. Tijekom boravka su dogovoreni konkretni poslovi, što je svakako i potvrda uspješnosti održanih sastanaka na Meetexu, ali i konačnog odabira partnera za inspekcijska putovanja.

Podsjećamo kako je MEETEX kongresna burza ove godine održana po četvrti put i to s ciljem spajanja međunarodnih kupaca s ključnim dionicima hrvatske kongresne industrije. MEETEX je postao vodeće događanje ovakvog tipa u Hrvatskoj, tijekom kojeg se zainteresiranim međunarodnim kupcima predstavljaju sve prednosti i sadržaji Hrvatske kao kongresne i incentive destinacije. Također, za razliku od sličnih događanja u širem okruženju, MEETEX je specifičan upravo po tome što nudi i prezentira samo jednu destinaciju – Hrvatsku.

Uz Hrvatsku turističku zajednicu i MEETEX, u organizaciji i provedbi navedenih studijskih putovanja, osim TZ grada Dubrovnika, sudjelovale su i turističke zajednice gradova Zagreb, Opatija, Rijeka, Crikvenica i Šibenik, odnosno Istarske i Primorsko-goranske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.