Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle poziva na pješačku turu Čilipi - Grušići - Čilipi

31.05.2020.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle

Agroturizam Konavle

Foto: - / -

Agroturizam Konavle organizira danas vođenu pješačku turu Čilipi – Grušići - Čilipi. Okupljanje sudionika je u Seoskoj kuće Čilipi – OPG Novaković u 15 sati. Nakon dobrodošlice do-maćina pješaći se stazom do kušaonice ulja Glavinja u Grušićima.

Ruta dalje vodi pokraj lokaliteta Diklićeva taraca do izletišta Bakićevo te nastavlja kroz centar Čilipa i završava na polaznoj točki.

Dužina rute je 9 kilometara te se očekuje da će pješačenje sa zaustavljanjima i osvježenjem na usputnim postama trajati do 19 sati.

Ruta je djelom makadamske, a djelom asfaltne podloge bez većih uspona, ali se zbog dužine preporuča sudionicima da ponesu prikladnu sportsku odjeću i obuću te vodu. Sudjelovanje na ovoj pješačkoj turi je besplatno za sve sudi-onike. Iz Agroturizma Konavle pozivaju da dođete u što većem broju.

Vođene pješačke ture Agroturizam Konavle organizira u okviru projekta „Konavle hike” kao nastavak ovogodi-šnjih aktivnosti Proljeća u Konavlima. U okviru proljetnih aktivnosti Udruge obnovile su se oznake i čistile pješačko-biciklističke staze Konavala.

Projektom „Konavle hike” Agroturizam planira i u narednom vremenu uspostavom, promoviranjem i virtualnom prezentacijom novih pješačkih ruta objediniti i upotpuniti turističku ponudu Konavala.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.