Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle predstavio "Konavoska vina i ledenice"

26.05.2019.

12:56

Autor: Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle

Agroturizam Konavle

Foto: - / -

Udruga Agroturizam Konavle u okviru "Proljeća u Konavlima" u subotu je organizirala atraktivno predstavljanje konavoskih vina i tradicije pod nazivom "Konavoske ledenice i vino". Konavljani obučeni kao nekad, su s tovarom, ledom i vinom došli u Grad predat "gradskom činovniku" vrijedne proizvode.

U tu svrhu se u predvorju palače Sponza postavio i simbolični štand gdje su se nakon performansa prezentirala konavoska vina što je izazvalo veliki interes domaćeg stanovništva ali i mnogobrojnih gosti.

Naime, u vrijeme Dubrovačke Republike usred najvećih ljetnih vrućina, na stolove dubrovačke vlastele iz dubine konavoske Sniježnice, svakodnevno je dolazio led. Bio je to samo jedan od prestižnih proizvoda koji su Gradu i Republici priuštile čarobne Konavle, kraj iznimne ljepote i prirodnog bogatstva. Danas se u Konavlima proizvode izvrsna vina, a vrh vinske ponude predstavljaju malvasije konavoskih proizvođača.

Stoga su, Konavljani u Grad ponovno donjeli led, a s njim i konavoska vina, da bi još jednom pokazali bogatstvo Konavala te počastili Dubrovčane i goste onako kako je i knez dubrovački častio svoje najvažnije goste.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.