Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle predstavio županu program 12. Mirisa Božića u Konavlima

12.12.2019.

16:21

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Župan Nikola Dobroslavić primio je u palači Ranjina predstavnike udruge Agroturizam Konavle koji su, već tradicionalno uoči božićnih blagdana, predstavili županu cjelogodišnje aktivnosti Udruge kao i program ovogodišnjih 12. Mirisa Božića.

Tako su se još jednom prisjetili aktivnosti i manifestacija kao što su Tematske večeri, Proljeće u Konavlima, Trganje, stručne edukacije članstva i brojne druge.

Kako je prezentirala tajnica Udruge Jelena Gale Pregelj, ovogodišnji Mirisi Božića se otvararaju u sljedeću subotu, 21. prosinca svečanim programom u Čilipima gdje će gostovati ekipe iz Istre, Baranje, Međimurja i Slavonije, ali i gosti iz susjedne Bosne i Hercegovine.

Oni će pripremati tradicijske delicije koje će svi posjetitelji moći kušati. Raznolik program će se nastaviti u sve božićne dane, a završava se tradicionalno Danima zelene menestre baštine i vina koji se organiziraju u vremenu od 27. do 29. prosinca, kada se manifestacija zatvara božićnim humanitarnim koncertom grupe Dalmatino.

Župan je čestitao Konavljanima na ostvarenim rezultatima i trudu koji ulažu u cilju razvoja i promocije Konavala.

"Svjedoci smo da se ruralni turizam sve više pokreće u cijelom ruralnom prostoru naše županije što je jako dobro, ali Konavle ipak prednjače u tome procesu", naglasio je župan.

Na koncu su predstavnici Agroturizma Konavle zahvalili županiji na cjelogodišnjoj programskoj potpori te županu i pročelniku za gospodarstvo i more Ivu Klaiću uručili pozivnice za ovogodišnje Mirise Božića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.