Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Agroturizmu Konavle 90 tisuća kuna iz Ministarstva turizma

15.05.2019.

15:11

Autor: Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle

Agroturizam Konavle

Foto: - / -

Ministarstvo turizma odobrilo je udruzi Agroturizam Konavle 90 tisuća kuna, temeljem ovogodišnjeg Javnog natječaja za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu, i to za projekt "Edukacijom do vlastitih ideja".

Odobrenje ovog iznosa je zapravo 41 posto ukupne investicije.

Inače, s ciljem podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma kroz jačanje strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu Ministarstvo turizma je dodijelilo strukovnim udrugama i njihovim partnerima ukupno 1,7 milijuna kuna za ukupno šesnaest odabranih projekata.

Sredstva su namijenjena sufinanciranju projekata koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu tj. stručnom osposobljavanju i usavršavanju koje se realizira putem seminara, radionica i drugih oblika stjecanja novih znanja i vještina za djelatnike i članove udruga, kao i putem radionica za opću javnost.

"Ministarstvo turizma u protekle četiri godine sufinanciralo je ukupno 60 projekata strukovnih udruga iznosom od osam milijuna kuna u cilju podizanja kvalitete ljudskih potencijala te jačanja konkurentnosti turističke ponude. Strukovne udruge partneri su Ministarstva turizma koji pripremaju i provode projekte stručnog usavršavanja i osposobljavanja kojima se potiče daljnji razvoj inovativnosti i kvalitetno upravljanje destinacijama u svrhu jačanja hrvatskog turističkog proizvoda i njegove prepoznatljivosti na međunarodnom tržištu", istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

Kod odabira projekata, u obzir se uzela usklađenost sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. koja jasno definira glavni cilj razvoja hrvatskog turizma kroz povećanje atraktivnosti i konkurentnosti turizma.

Primjerenost kvalitete ljudskih potencijala, odnosno posjedovanje suvremenih znanja i praktičnih vještina, osnovni je element isporuke kvalitetne turističke usluge i unapređenja konkurentnosti hrvatskog turizma. S obzirom na tempo promjena trendova na turističkom tržištu i, s time u vezi, potrebama tržišta rada, strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu prepoznale su svoju ulogu i mogućnosti te već tradicionalno pripremaju i provode programe/projekte stručnog usavršavanja i osposobljavanja u skladu s promjenama na tržištu.

Projekte su mogle prijaviti i samostalno provoditi strukovne udruge koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma i/ili ugostiteljstva ili u suradnji s partnerima, tj. drugim udrugama čije područje djelovanja je tematski vezano za program/projekt odnosno ciljeve javnog natječaj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.