Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Akcija MUP –a „Manje oružja –manje tragedija“

14.12.2012.

10:38

Autor: Marijana Puhjera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svi građani koji se žele u okviru akcije „ Manje oružja –manje tragedija“ riješiti nelegalnog oružja trebaju se samo javiti na telefon 192. a policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka doći će na njihovu adresu, preuzeti navedena sredstva te ih odnijeti na unaprijed određena mjesta za prikupljanje i pohranu.

U sklopu akcije MUP –a „Manje oružja –manje tragedija“ danas su u Dubrovniku na opremljenom štandu u Gružu policijski službenici informirali građane o sigurnom načinu predaje oružja i eksplozivnih naprava. Svi građani koji se žele u okviru akcije „ Manje oružja –manje tragedija“ riješiti nelegalnog oružja trebaju se samo javiti na telefon 192. a policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka doći će na njihovu adresu, preuzeti navedena sredstva te ih odnijeti na unaprijed određena mjesta za prikupljanje i pohranu. Ova akcija je preventivnog karaktera i protiv osoba koje se odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.