Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Akcija prikupljanja dječjih knjiga i slikovnica na Odjelu za djecu i mlade

10.02.2020.

13:16

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

Povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače, Dubrovačke knjižnice počele su s prikupljanjem slikovnica i knjiga za djecu na Odjelu za djecu i mlade. Među starim knjigama sigurno se na policama mnogih nalaze i dječje, slikovnice i drugi veseli naslovi koji više nisu potrebni.

"Pozivamo sve sugrađane, korisnike, velike i male, da ih donesu u prizemlje Narodne knjižnice Grad na Odjel za djecu i mlade gdje će ih vrijedni djelatnici skupljati sve do 14. veljače i podijeliti školama, vrtićima i ostalim ustanovama koje ih trebaju. Na ovaj način i vi ćete sudjelovati u kampanji 'Čitaj mi!' i akciji prikupljanja slikovnica na dječjim odjelima pod geslom "Čitam, dam, sretan sam - svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!", ističu iz Dubrovačkih knjižnica.

Prošle godine u ovoj je akciji prikupljen dosad rekordan broj od 1050 knjiga za djecu koje su Knjižnice poklonile Dječjim vrtićima Konavle, Dječjem vrtiću Pile 2, Dubrovnik, Dječjem vrtiću Slano, Dječjem vrtiću Lopud, knjižnicama OŠ Ivana Gundulića u Dubrovniku i OŠ braće Glumac na Lastovu te pedijatrijskom odjelu Opće bolnice Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.