Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Akcija „Vrati me na svoje mjesto" u Narodnoj knjižnici u Orebiću

18.10.2018.

14:51

Autor: Joško Jelavić

Dusan Mirkovic/PIXSELL

Dusan Mirkovic/PIXSELL

Foto: - / -

Nastavljeno je obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige i u narodnoj knjižnici u Orebiću. Uz ostali program pokrenuta je i ova akcija koja ima za cilj potaknuti zaboravne čitatelje da u knjižnicu vrate davno posuđene knjige.

Sa svrhom popularizacije čitanja pokrenuta je i akcija besplatnog upisa u članstvo koja će trajati sve do 15. studenoga.  Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je manifestacija koju od 1995. godine organiziraju i realiziraju, u suradnji s Programskim i organizacijskim odborom manifestacije, Knjižnice grada Zagreba. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Tijekom mjesec dana (15. listopada – 15. studenoga) nastoji se na državnoj, ali i na lokalnim razinama što intenzivnije govoriti o knjizi, bilo s gledišta onih koji se profesionalno bave knjigom, bilo onih koji koriste usluge knjižnica, knjižara i slično. Ideja je okupljati na različitim programima sve one koje knjiga istinski zanima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.