Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Akcijama protiv alkohola

09.09.2013.

15:03

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za vrijeme trajanja akcije policijski službenici utvrdili su ukupno 51 prometni prekršaj - 15 vozača sankcionirano je zbog vožnje u alkoholiziranom stanju

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 7 na 8. rujna, na prometnicama grada Dubrovnika, Stona, Korčule i Ploča, prometna policija Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provela je preventivno-represivnu akciju s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola.
Za vrijeme trajanja akcije policijski službenici utvrdili su ukupno 51 prometni prekršaj - 15 vozača sankcionirano je zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv svih vozača slijede odgovarajuće prijave.
Najveća koncentracija alkohola od 1,85 promila u krvi izmjerena je kod 38-godišnjeg vozača automobila koji je oko 1.20 sati u noći zaustavljen u Pločama. U cilju podizanja razine sigurnosti svih sudionika u prometu, policija nastavlja s takvim i sličnim preventivno-represivnim aktivnostima na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.