Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Akcijski plan za razvoj biciklističkog i pješačkog turizma Grada Korčule

24.10.2020.

17:08

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

S ciljem razvoja održivog turizma na području Grada Korčula, sukladno Strategiji razvoja turizma Grada Korčule (2017.-2022.) Turistička zajednica Grada Korčule započela je sa izradom Akcijskog plana za razvoj biciklističkog i pješačkog turizma Grada Korčule.

Proces izrade Akcijskog plana započeo je 13. listopada 2020. godine, održavanjem sastanka sa zainteresiranim pravnim i fizičkim osobama koje djeluju na području biciklističkog i pješačkog turizma.

Na sastanku je sudjelovalo više od 20 osoba, što pokazuje da je tema izuzetno interesantna te da je suradnja van administrativnih granica Grada Korčule potrebna i neophodna,navodi direktorica Turističke zajednica Grada Korčule,Hana Turudić.

Zaključci sa prvog sastanka utvrđuju potrebu za osmišljavanjem novih ruta koje sadrže niz atrakcijskih točaka (vidikovci, OPG-i/ kušaonice/vinarije, objekte kulturne baštine i sl.). Također je istaknuta potreba za razvojem ruta pogodnih za različite ciljane skupine gostiju. U cilju standardizacije biciklističke i pješačke signalizacije na cijelom otoku potrebna je koordinacija svih turističkih zajednica i jedinica lokalne samouprave otoka Korčule.

Za planiranje razvoja biciklističkog turizma na otoku Korčula osobito je istaknuta činjenica da alternativna ruta međunarodne biciklističke rute EuroVelo8 prolazi duž cijelog otoka Korčule, dalje preko poluotoka Pelješca prema Dubrovniku.

Sljedeći korak je izrada SWOT analize od strane dionika. Također, izrađena je i online anketa Biciklistički i pješački turizam Grada i otoka Korčule za dionike i zainteresiranu javnost.

Nadalje, u tijeku je organiziranje obilaska terena kako bi se utvrdilo trenutno stanje rute te predložile nove biciklističke i pješačke rute.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.