Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Aktivnosti policije u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

18.11.2022.

07:52

Autor: Radio Dubrovnik

Policija, ilustracija

Policija, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Svake godine u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se „Mjesec borbe protiv ovisnosti“ u sklopu kojeg će policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provesti niz aktivnosti koje imaju za cilj podizanje razine svijesti javnosti na problem svih oblika ovisnosti.

Tako će se, samostalno i uz partnere, održati edukativna predavanja u osnovnim i srednjim školama i pojačano djelovati kroz uličnu redukciju na suzbijanju svih nedozvoljenih sredstava koje izazivaju ovisnosti.

Pored edukacija pojačati će se:

- aktivnosti u prometu te testiranje vozača na prisutnost droga i alkohola u organizmu,

- aktivnosti na graničnim prijelazima u cilju suzbijanja međunarodnog krijumčarenja droga

- kontrola prodaje i usluživanja alkohola, te prodaje cigareta i igara na sreću maloljetnicima

- poštivanja gradskih Odluka o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića u Gradu Dubrovniku i Gradu Metkoviću

U prvih 10 mjeseci 2022. godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirana su 43 kaznena djela iz domene kriminaliteta droga i 632 prekršaja iz Zakona o suzbijanju droga. Što se tiče zapljena droga, evidentirano je 649 zapljena različitih oblika droga u kojima je zaplijenjeno 48,5 kg marihuane, 7,8 kg hašiša, gotovo 3 kg amfetamina i nešto manje od 5 tisuća tableta koje se nalaze na popisu droga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.