Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ambulanti na Lopudu isporučen ultrazvučni uređaj

19.11.2020.

12:21

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

U okviru provedbe projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko-neretvanske županije“ izvršena je primopredaja ultrazvučnog uređaja sa pripadajućim sondama vrijednosti 240 tisuća kuna Domu zdravlja Dubrovnik – ambulanti na Lopudu.

Proračun projekta, kojem je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija, iznosi 3.922.545,24 kuna, od čega su 2.922.403,20 (75%) bespovratna sredstava EU, dok je ostatak sufinanciranje Županije.

Podsjetimo, kroz provedbu projekta, do sada nabavljena je i isporučena medicinsko-tehnička i dijagnostičko-terapijska oprema vrijedna 2,1 milijuna kuna namjenjena Domu zdravlja dr. Ante Franulović Vela Luka te pripadajuće mu ambulante u Čari, Blatu i Lastovu, te Domu zdravlja Dubrovnik za ambulante na Elafitiskim otocima, Mljetu, Stonu i Janjini.

Jedan od glavnih ciljeva ovog projekta je poboljšanje pristupa primarnoj zaštiti s naglaskom na deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.