Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Asfaltiraju se prometnice na četiri lokacije u Dubrovniku

19.09.2023.

08:59

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Asfaltiranje u Ulici Marka Marojice

Asfaltiranje u Ulici Marka Marojice

Foto: Grad Dubrovnik / -

Na četiri lokacije, u Ulici Marka Marojice, na cestama u Šumetu, Pobrežju i Osojnik - Pobrežje, krenuli radovi pojačanog održavanja prometnica.

Zahvaljujući novom sustavu nabave, više različitih izabranih izvođača izvodi radove u isto vrijeme. Prvo se na lokacijama odrađuje frezanje, nakon čega slijede radovi asfaltiranja.

Radove asfaltiranja dijela Ulice Marka Marojice do spoja s Janjinskom ulicom izvodi tvrtka Tehnogradnja d.o.o., a radovi vrijedni 47.970 eura (bez PDV-a) trajat će deset dana.

Asfaltiranje dijela nerazvrstane ceste Milakov do, Pobrežje, dužine oko 210 metara izvodi tvrtka Dubrovnik Ceste d.d. Rok izvođenja radova je 10 dana, a vrijedni su 30.542,72 eura (bez PDV-a).

Dio nerazvrstane Ceste u Šumetu asfaltirat će se u dužini od oko 700 metara, radove izvodi Tehnogradnja d.o.o. Ukupni iznos ugovora je 63.431,00 eura (bez PDV-a), radovi će trajati 10 dana.

Asfaltiranje dijela nerazvrstane ceste Osojnik-Pobrežje, dužine oko 2.100 metara, izvodi tvrtka Asphalt Team d.o.o. Radovi su vrijedni 229.800,00 eura (bez PDV-a), a trajat će 18 kalendarskih dana.

"Kako bi optimizirao rokove uređenja i saniranja gradskih prometnica i time ubrzao izvođenje radova, Grad Dubrovnik ove je godine po prvi put razdvojiti javne nabave, i to za redovno i pojačano održavanje nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina. Postupak za pojačano održavanje proveden je po novom modelu, dinamičkim sustavom nabave. Na natječaj su se tako mogli javiti svi zainteresirani gospodarski subjekti koji zadovoljavaju minimalne uvjete. Inicijalno su odobreni svi oni koji zadovoljavaju uvjete te im se, po potrebi, šalju pozivi za dostavu ponuda za pojedine rekonstrukcije prometnica", ističu iz Grada Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.