Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Berba lavande i izložba poskoka od lavande u Kneževom dvoru u Slanom

01.08.2020.

08:13

Autor: Radio Dubrovnik

Damir Spehar/PIXSELL

Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / -

Udruga Škola iz Majkova u subotu ujutro organizira berbu ljekovite i umirujuće lavande u Majkovima,a navečer u 19 sati u Kneževom Dvoru u Slanom izložbu ljekovitih poskoka napunjenih lavandom, autorski rad multimedijalne umjetnice Ivane Penjak Kasavica.

Događaj je organiziran, kažu iz udruge, u čast čovjeka, Majke Prirode, likovne kolonije u Trnovici te s posebnim pijetetom u čast pokojnog pjesnika i slobodnog čovjeka Mata Jerinića, ali i Siđa Slano i svih onih lijepih tradicionalnih običaja druženja koje smo naslijedili od naših roditelja i praroditelja s ciljem da nas jačaju i sokole.

Tijekom izložbe koja se slijedeći tjedan seli na Brač, djeca i odrasli mogu se prijaviti na radionice koje će biti održane u otvorenom prostoru Kneževog dvora, na hrvatskom, njemačkom, francuskom, talijanskom i engleskom jeziku pa su primjerene i našim gostima, a sve uz podršku Dubrovačkih prijatelja starine.

"Zahvaljujemo DPDS-u, baš kao i TZO Dubrovačko primorje. Otvorenje će uveličati Marla Guhl, njemačka pjevačica slanskih korijena, praunuka tete Helene Knežević, kako su je zvale starije slanske gospođe kad su bile djevojčice, a unuka slanjanke Dubravke i berlinčanina Stefana Guhl. Što reći već: Živio Čovjek, svijet bez granica, zajedništvo, suradnja i ljubaznost!", ističu iz udruge.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.