Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Besplatna edukacija o migracijama i održivom razvoju

22.09.2019.

11:50

Autor: Radio Dubrovnik

"InterCap" projekt

"InterCap" projekt

Foto: - / -

U Dubrovniku će se u petak i subotu 27. i 28. rujna na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku održati besplatna edukacija o migracijama i održivom razvoju koju će održati Sveučilište o Splitu u sklopu projekta "InterCap".

"Cilj nam je sudionicima pružiti relevantne informacije i znanja o migracijama i održivom razvoju, temi koja je aktualna i važna i na lokalnoj razini, ne samo nacionalnoj i međunarodnoj", govori Marina Meić, voditeljica projekta InterCap te nastavlja:

"Između ostalog, sudionici će steći znanje i vještine za provođenje iznimno uspješnih metoda za razgovor o kontroverznim temama na nastavi, što tema migracija i održivog razvoja sigurno jest. Cilj nam je pobuditi kritičko mišljenje i te kritički pristupiti i raspravljati o percepciji migracija u medijima te politizaciji migracija u javnom prostoru", kaže Meić.

Nakon edukacija, koja je namijenjena organizacijama civilnog društva, djelatnicima Sveučilišta u Dubrovniku te javnim institucijama u području odgoja, obrazovanja i socijalne skrbi i lokalnoj i regionalnoj upravi, slijedit će i druge aktivnost poput održavanja edukacija za učitelje, nastavnike i stručne suradnike osnovnih i srednjih škola, studente, praktični projekti u zajednici, plaćeno stažiranje studenata u organizacijama civilnog društva..

Nakon završetka edukacije, sudionici će dobiti potvrdu o usavršavanju.

Broj mjesta na edukaciji je ograničen. Prijave obavezne na poveznici.

Više o projektu InterCap možete doznati ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.