Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

13:50 / 25.06.2020.

Autor: Radio Dubrovnik

Besplatna radionica robotike u Poduzetničkom inkubatoru Ploče

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sa zajednicama tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika i Informatičkim klubom Futura u petak 26. lipnja organizira besplatnu radionicu robotike u Poduzetničkom inkubatoru Ploče, na adresi Crna rika 7A.

Početak radionice na temu Robotike je u 10 sati, te je namijenjena uzrastu djece predškolske i školske dobi.

Na radionici će se prikazati i predstaviti razni roboti, a polaznici će programirati Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Na radionicama se polaznike uči razvijanju računalnog razmišljanja i programiranju bez korištenja ekrana.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana održavaju Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika i Informatički klub Futura, u suradnji s Centrom za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Na kraju radionice će polaznici dobiti uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici. Radionice su otvorenog tipa, što znači da roditelji/skrbnici mogu doći pogledati radionice.

Svi zainteresirani trebaju se prijabviti na mob: 099/212-9765 ili putem poveznice: https://forms.gle/4behcZMvwUCdvbCb7

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.