Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Bez punomoći "uzele" novce

11.03.2013.

11:15

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policija sumnja da je prvoosumnjičena kao zaposlenica jedne novčarske ustanove na poticaj drugoosumnjičene bez punomoći za raspolaganje novčanim sredstvima istoj isplatila novac s kunskog i deviznog računa njezinog pokojnog oca

U Službi kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvije ženske osobe u dobi od 58 godina. Policija osnovano sumnja da je 58-godišnjakinja počinila kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, dok se druga žena također u dobi od 58 godina, sumnjiči da je počinila kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.
Osnovano se sumnja da je prvoosumnjičena u studenom 2008. godine, kao zaposlenica jedne novčarske ustanove na području Dubrovnika, na poticaj drugoosumnjičene, bez punomoći za raspolaganje novčanim sredstvima istoj isplatila novac s kunskog i deviznog računa njezinog pokojnog oca. Na taj način drugoosumnjičena je pribavila protupravnu imovinsku korist od nepunih 95 000 kuna. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.