Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Biciklistički ultramaratonci s Ovčare stigli u Dubrovnik

10.08.2019.

08:31

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Trideset sudionika 10. Memorijalnog biciklističkog ultramaratona "Ovčara - Knin - Dubrovnik", nakon sedmodnevnog puta i prijeđenih više od tisuću kilometara, stiglo je u petak popodne na svoj cilj na Most dr. Franja Tuđmana.

 

Nakon sedam etapa i više od tisuću prijeđenih kilometara, 30 biciklistica i biciklista iz cijele Hrvatske koji su, u okviru 10. memorijalnog biciklističkog ultramaratona "Ovčara - Knin Dubrovnik" krenuli prošlog petka, 3. kolovoza, s Ovčare, stigli su u petak oko 13 sati u Dubrovnik.

"Imali smo domoljubni motiv. Nosio nas je domoljubni zanos i hrvatski ponos. Ultramaratonom proslavljamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, kao i obljetnicu VRO Oluja. Drago mi je što nam se svake godine pridružuju sve mlađi biciklisti", rekao je predsjednik udruge "Slavonskobrodski biciklist" Siniša Safundžić.

Biciklisti su dnevno prelazili u prosjeku oko 160 kilometara, prolazeći kroz gradove koji su u Domovinskom ratu podnijeli najveća razaranja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.