Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Biskup Mate Uzinić u propovijedi: "Žene su apostoli apostola"

27.03.2016.

12:02

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnju uskrsnu poruku na blagdanskom koncelebriranom misnom slavlju u katedrali, biskup dubrovački monsinjor Mate Uzinić povetio je ulozi žene - u crkvi, ali i obitelji. Potaknut evanđeoskim tekstovima, biskup Uzinić u svojoj je propovijedi kao uzor inspiracije ponudio žene.

"Razlog da se neće i ne može dogoditi odvojenost žena i crkve nije ipak samo u crkvi, crkva je puno puta do sada zakazala u svom odnosu prema ženama, pa i danas nedovoljno cieni ulogu i važnost žene." - rekao je biskup Uzinić i dodao kako dnašnja propovijed nije bila samo želja da se ženama oda zahvalnost za njihovu ulogu u Isusovom životu - poručio je biskup Uzinić.
"Učinio sam to i da bih sve nas pozvao da u svom odnosu prema Isusu, ali i u svom odnosu jednih prema drugima, osobito onima koji su među nama najpotrebniji, kao što je Isus bio na križnom putu, se ugledamo u žene, u žene Isusovog vremena, ali i današnje žene. Samo tako će i nama na Uskrs biti moguće doći do Isusovog praznog groba i povjerovati u Isusovo uskrsnuće. Tada ćemo i mi postati apostoli apostola" - rekao je u propovijedi na blagdanskom koncelebriranom misnom slavlju u katedrali biskup dubrovački monsinjor Mate Uzinić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.