Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Blagdan svetog Florijana: Vatrogasna zajednica kod župana

04.05.2022.

14:14

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Blagdan svetog Florijana: Vatrogasna zajednica kod župana

Blagdan svetog Florijana: Vatrogasna zajednica kod župana

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo primili su danas u palači Ranjina predstavnike Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije povodom blagdana svetog Florijana - zaštitnika vatrogasaca.

Župan Dobroslavić čestitao je vatrogascima blagdan njihovog zaštitnika i zahvalio na trudu koji svakodnevno ulažu.

‘Vatrogastvo je kao prvo poziv, a onda posao. Dubrovačko-neretvanska županija uvijek će vam biti partner i prijatelj. Iznimno nam je drago vidjeti da naša vatrogasna društva i vatrogasne postrojbe odlično međusobno surađuju te da ste jako cijenjeni u cijeloj Hrvatskoj. I na tome Vam čestitam’, poručio je župan Nikola Dobroslavić te istaknuo važnost ulaganja, kako u opremu tako i u obuku pripadnika vatrogasnih postrojbi.

Inače, na području Dubrovačko-neretvanske županije djeluje ukupno šest javnih vatrogasnih postrojbi, tri postrojbe u gospodarstvu te 45 dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Na današnjem prijemu u palači Ranjina, uz županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića te predsjednika Vatrogasne zajednice DNŽ Iva Franušića, bili su i predstavnici JVP Dubrovački vatrogasci, JVP Konavle, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Putnikovića, Janjine, Blata i Lumbarde.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.