Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"BoliMe" podsjetila na važnost teme mentalnog zdravlja mladih

19.10.2020.

14:48

Autor: Radio Dubrovnik

DLJI

DLJI

Foto: - / -

U organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara i pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung, u subotu 17. listopada u ljetnikovcu Bunić-Kaboga članovi udruge BoliMe govorili su o važnosti mentalnog zdravlja mladih te su predstavili aktivnosti i rezultate šestogodišnjeg djelovanja udruge.

Članovi udruge, profesorica filozofije Marina Vitković i glumac Adrian Pezdirc, govorili su o djelovanju BoliMe od osnivanja 2014. godine do danas te o crowdfunding kampanji koju su pokrenuli kako bi mogli nastaviti razvijati projekt „Pričamo“, serijal video razgovora sa stručnjacima iz područja mentalnog zdravlja.

Razgovore koje je Adrian Pezdirc vodio s psihijatrom Hrvojem Handlom i psihologinjom Duškom Kosanović prikazani su i u Kabogi.

Tijekom završne diskusije istaknuto je kako će, imajući u vidu trenutnu pandemiju koronavirusa, u budućnosti zasigurno biti povećana potreba za pružateljima usluga podrške mentalnom zdravlju mladih te kako bi se za to trebalo početi pripremati.

Iz publike se moglo čuti i kako je Dubrovniku nužno potrebno savjetovalište za mlade u sklopu kojeg bi mladima bile dostupne besplatne usluge podrške i savjetovanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.