Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Bolji dani za velolučko brodogradilište

24.10.2018.

15:54

Autor: Tonči Donjerković

Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / -

Predstavnici dubrovačke tvrtke „Global grupa" koja je u stečajnom postupku na 13. ročištu kupila velolučko brodogradilište „Montmontaža-Greben" za 2 milijuna u 880 tisuća kuna posjetili su velolučku Općinu, te upoznali velolučko općinsko vodstvo s svojim planovima.

U raspravi su istakli da od velolučkog škvera planiraju napraviti remontno brodogradilište, koje će biti u stanju izvlačiti i servisirati brodove, nautička plovila i druga plovila do 45 metara dužine. U tu svrhu nabaviti će dva travel lifta od 450 tona pomoću kojih će izvlačiti brodove. Spomenuta tvrtka također planira organizirati proizvodnju ophodnih brodova, te organiziranje zimovališta za jahte. Trenutno su u velolučkom brodogradilištu započeli radovi na prikupljanju i uklanjanju mnogobrojnog plastičnog otpada, kao i druge pripremne radnje za organiziranje poslovanja u ovom poduzeću. Novi vlasnici velolučkog škvera planiraju da bi spomenuta tvrtka s radom trebala započeti do prvog svibnja 2019.godine. Do tada trebaju osigurati radnu snagu, kazano je na sastanku s velolučkim općinskim vodstvom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.