Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Božićne radionice u DEŠI

20.12.2013.

18:15

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako bi rezultati radionica bili što bolji pridružile su im se i renomirane kuće delicija iz našeg grada, tako da je Dubrovačka kuća doprinijela uspješnosti radionice izrade arancina i bruštulanih mjendela, dok je Nikolina Farčić iz slastičarne Pupica podijelila s tajne spravljanja pandišpanja

Udruga DEŠA već treću godinu za svoje sugrađane pripremila je zanimljive  dane  ispunjene  radostima predstojećih blagdana.  Kao i prethodnih godina Deša – Dubrovnik pozvala  je sugrađane u svoje prostorije u Lazaretima kako bi obogatili svoj Božić tradicionalnim receptima i mirisima.
U manifestaciji pod nazivom „Slatki tjedan ususret Božiću“ građanke i građani mogli su sudjelovati na svim radionicama te naučiti sami praviti božićne delicije dubrovačkog kraja, uz stručnu pomoć vrijednih žena iz dubrovačkih udruga Deše  i Dubrovačke naranče. 
Kako bi rezultati radionica bili što bolji pridružile su im se i renomirane kuće delicija iz našeg grada, tako da je Dubrovačka kuća doprinijela uspješnosti radionice izrade arancina i bruštulanih mjendela, dok je Nikolina Farčić iz slastičarne Pupica podijelila s tajne spravljanja pandišpanja. Članice iz udruge Deša i Dubrovačka naranča pokazale su kako se pravi kontonjata, mantala, prikle i nagrađivani džem od dubrovačke ljute naranče.
Nezaobilazan dio slatkog tjedna bilo je i natjecanje za najbolju kontonjatu, mantalu, arancine i bruštulane mjendule. Ocjenjivački sud, sastavljen od stručnjaka pod predsjedanjem prof. kulinarstva Josipa Žuvele, imao je slatki, ali težak zadak izabrati najbolje od izvrsnih delicija koje su stigle na ocjenjivanje iz različitih krajeva naše Županije. U kategoriji kontonjate bilo je 15 različitih proizvoda, u kategoriji mantale 12, u kategoriji bruštulanih mjendula 12, a u kategoriji arancina 9. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.