Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Bratime se Ston, Labin i Zabrze

07.04.2022.

15:40

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Crkva sv. Vlaha u Stonu

Crkva sv. Vlaha u Stonu

Foto: Radio Dubrovnik / -

Od danas do nedjelje, 10. ovog mjeseca turistička ponuda Stona i stonskog područja predstavlja se na međunarodnom turističkom sajmu u poljskom gradu Zabrze (Zabrežje) u sklopu kojeg se održava i međunarodna konferencija baštine industrijskog turizma.

Uz Ston, iz Hrvatske se na toj sajamskoj priredbi predstavlja i grad Labin u Istri a za njenog trajanja najavljeno je i potpisivanje ugovora o međusobnoj suradnji i pobratinskim odnosima triju gradova Stona, Labina i grada domaćina u Poljskoj.

Izaslanstvo općine Ston predvodi načelnik Vedran Antunica, a u njemu je i vlasnik stonske solane Svetan Pejić.

Potpisivanje tog ugovora o unapređenju turističke suradnje i očuvanju baštine između tih gradova najavljeno je još prije dvije godine ali se nije moglo ostvariti zbog pandemije korona virusa.

Njime će se ne samo osnažiti turistička ponuda Stona, Pelješca i Dubrovačko-neretvanske županije na važnom poljskom turističkom tržištu, nego i očuvanje baštinskog naslijeđa Stona sa solanom s dva tisućljeća tradicije i rudarskih gradova Labina i Zabrza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.