Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Bratimili se Ston, Labin i Zabrze

13.04.2022.

19:16

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Stonske zidine, ilustracija

Stonske zidine, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Izaslanstvo općine Ston koje je predvodio načelnik Vedran Antunica prepuno dojmova vratilo se iz službenog i prijateljskog posjeta gradu Zabrze u Poljskoj.

Stonjani su sudjelovali u radu međunarodne konferencije baštine industrijskog turizma koja je od 8. do 10. travnja održana u sklopu tamošnjeg tradicionalnog međunarodnog turističkog sajma.

Za boravka u tom gradu od 160 tisuća stanovnika predstavljena je i turistička ponuda Stona ali i Pelješca i Dubrovačko-neretvanske županije, a u predstavljanju turističkih mogućnosti svoga grada iz Hrvatske su još sudjelovali predstavnici grada Labina.

U sklopu tog posjeta na posebnoj svečanosti u gradskom kazalištu u nazočnosti oko 300 uzvanika, povelju o prijateljstvu i suradnji gradova Zabrze i Labina i općine Ston potpisali su gradonačelnica grada domaćina Malgorzata Manka Szulik, gradonačelnik Labina Valter Ganičić i načelnik općine Ston Vedran Antunica.

Grad Zabrze i njegovo šire područje poznato je po rudnicima ugljena i soli koji su u tranziciji, a zahvaljujući novcem iz Europskih fondova, sada postali turistička atrakcija. U razgovoru s domaćinima, Stonjani su se uvjerili u veliku popularnost i zanimanje Poljaka za odmorom na Pelješcu i u Hrvatskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.