Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Brodom iz Porta u Gruž – besplatno, u spenzu, na kavu...

31.07.2021.

11:20

Autor: Radio Dubrovnik

DURA

DURA

Foto: - / -

U sklopu projekta „Tourism Friendly Cities-URBACT“, kojeg provodi DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom, a u okviru pilot aktivnosti projekta Tourism Friendly Cities financiranog iz URBACT programa, u petak ujutro iz stare gradske luke krenula prvi put testna brodska linija za Gruž.

Sjajna je to prilika za sve građane i posjetitelje stare gradske jezgre uživati u četrdesetminutnoj plovidbi, s prekrasnim pogledom na Grad, uz iskrcaj ispred place u Gružu.

Brod će voziti svaki petak i subotu (ovisno o vremenskim prilikama) sve do 4. rujna prema slijedećem rasporedu: polazak iz Porta u 7:30, povratak iz gruške luke u 9:30., a prema zainteresiranosti i povratnoj informaciji od građana satnica prometovanja bit će prilagođena.

Ovim putem želi se ispitati zainteresiranost građana i posjetitelja grada za ovakvu pomorsku liniju javnog prijevoza koja se u budućnosti planira električnim brodovima (projekt Električni brodski tramvaj), a sve u svrhu smanjenja prometnih gužvi te razvoja održivog turizma definiranog projektom Poštujmo grad.

Posebno 7. kolovoza uvest će se i popodnevna linija kako bi svi zainteresirani mogli uživati u manifestaciji „Ljeto u Gružu“.

"Pozivamo sve građane da iskoriste ovu priliku te izbjegnu prometne gužve i ugodno se dovezu do Gruža", ističu iz DURA-e.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.