Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Caritas Dubrovačke biskupije višednevnim programom slavi svoj Dan

22.09.2022.

07:20

Autor: Radio Dubrovnik

Caritas Dubrovačke biskupije višednevnim programom slavi svoj Dan

Caritas Dubrovačke biskupije višednevnim programom slavi svoj Dan

Foto: Caritas Dubrovačke biskupije / -

U sklopu obilježavanja Dana Caritasa Dubrovačke biskupije, koji se slavi 24. rujna, biskupijski Caritas priređuje nekoliko događaja.

U suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, nositeljem projekta ‘’Josipov dom’’,danas u 11.30 sati na otoku Lokrumu će se održati promotivna cross utrka za Sigurnu kuću projekta ”Josipov dom”. Sudjeluju učenici srednjih škola koji se za sudjelovanje trebaju prijaviti na poveznici: https://du-motion.com/hr/josipov-dom. Ujedno se obilježava i Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a utrka je dio javne kampanje sa svrhom podizanja svijesti o neprihvatljivosti nasilja.

Predavanje za roditelje ”Mater plače, ćaća viče”, o popustljivom odgoju, u petak, 23. rujna u 18 sati u dvorani Ivana Pavla II. održat će psihoterapeutkinja Maja Jakšić iz Splita.

Misa zahvalnica povodom 32. obljetnice osnutka biskupijskog Caritasa slavit će se u nedjelju 25. rujna u 19 sati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku. Prevoditelj euharistijskog slavlja je generalni vikar Dubrovačke biskupije i predsjednik biskupijskog Caritasa mons. Ivica Pervan.

Nakon mise zahvalnice ispred katedrale održat će se prigodni program: humanitarna prodajna izložba fotografija akademske slikarice Petre Farac, pogođene bolešću i invaliditetom, humanitarna lutrija, glazba i druženje. Prikupljenim novčanim iznosom izravno će se pomoći talentiranoj slikarici i njezinoj obitelji.

Podsjetimo, 24. rujna 1990. godine dan je utemeljenja Caritasa Dubrovačke biskupije. Zaštitnica biskupijskog Caritasa je Marija Propetog Isusa Petković, blaženica iz Blata na Korčuli, koja je cijeli svoj život posvetila služenju najpotrebitijima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.