Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Cavtatski školarci ugostili dubrovačke branitelje

11.12.2019.

15:31

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Konavle

Općina Konavle

Foto: - / -

Osnovna škola Cavtat prigodnim programom obilježila je Dan dubrovačkih branitelja. Naime, u utorak 10. prosinca gosti Osnovne škole Cavtat bili su hrvatski branitelji Ivo Šimunović pripadnik Zapovjedništva obrane grada Dubrovnika i Ivo Simović iz Konavoske bojne.

Kroz jednosatno predavanje po prvi put uopće među učenicima, u našoj školi gospodin Ivo Šimunović, na zanimljiv način je opisao presudne dane početka Domovinskog rata, obrane Dubrovnika te oslobađanja zarobljenika iz logora Morinj kao i oslobađanje cijelih Konavala.

Učenici su sa zanimanjem pratili predavanje naših branitelja, znatiželju su zadovoljili postavljanjem pitanja, a Simović je ukazao na važnost pregovaranja u obrani granica Konavala. Učenicima je ukazano na važnost prenošenja istine o povijesnim činjenicama našeg Domovinskog rata.

Spomenuli su se i 20 godišnjice smrti prvoga hrvatskog predsjednika Franja Tuđmana. Dan dubrovačkih branitelja obilježava se svake godine u spomen na 6. prosinca 1991. i uspješnu obranu Dubrovnika te kao sjećanje na sve one koji su svoje živote ugradili u obranu i stvaranje samostalne Republike Hrvatske, a Konavljani su u obrani juga Hrvatske odigrali presudnu ulogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.