Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Cebalo: Uz poštivanje mjera možemo ostati destinacija za vjenčanja

22.06.2021.

17:48

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Zamjenik župana i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Joško Cebalo održao je sastanak s predstavnicima HGK – Županijske komore Dubrovnik. S obzirom na postojeće Odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite i preporuke HZJZ, raspravljalo se o načinu organiziranja svadbenih svečanosti,

Sastanku su nazočili i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić, voditeljica Službe Civilne zaštite Dubrovnik Ana Miličić, predsjednica HGK – ŽK Dubrovnik Nikolina Trojić, predsjednica Strukovne grupe organizatora vjenčanja ŽK Dubrovnik Ines Nanić te dvije njezine zamjenice Martina Pavleković i Ivana Smojver.

Sudionici sastanka su se složili kako je ovo iznimno osjetljiv trenutak, u kojemu svi moramo imati maksimalnu odgovornost, a kako se ne bismo ponovo doveli u situaciju proboja virusa, što bi za naše gospodarstvo bilo pogubno.

Što se tiče mjera u cilju zaštite od širenja pandemije, sudionici sastanka i ovim putem šalju poruku svim svojim klijentima kako su procedure u Hrvatskoj jasno definirane te služe očuvanju zdravlja svih sudionika, ali se i u ovim izazovnim vremenima može poslati dobra slika o našoj organiziranosti te sigurnosti Dubrovnika kao destinacije, ne samo za vjenčanja, nego i za provođenje godišnjih odmora.

Također, i na ovom je sastanku istaknuta važnost i nužnost cijepljenja, kao jedine prave zaštite od štetnih posljedica ovog virusa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.