Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Čekaju se još 4 nalaza, a poslano još 38 uzoraka

31.03.2020.

15:14

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Prema posljednjim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ukupna brojka zaraženih je 39. Hospitalizirano je deset pozitivnih pacijenata, tri pacijenta su prethodno prebačena u respiratorni centar KBC-a Split i njihovo stanje je teško, ali stabilno. Izliječene su dvije osobe.

Ukupno je poslano 296 uzorka na analizu. Jučer je poslano 20 uzoraka, a njih 5 je pozitivno, dok se četiri nalaza još očekuju. Danas je na analizu poslano 38 uzoraka. U samoizolaciji su 24 osobe.

U posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje samoizolacije, a od početka pandemije to je ukupno 14 slučajeva kršenja mjere samoizolacije.

Prema podacima lučkih uprava nije bilo uplovljavanja velikih brodova sa stranim putnicima. U Zračnoj luci Dubrovnik i dalje radi samo nužno osoblje.

Podsjećamo kako su Hrvatska psihološka komora i Hrvatsko psihološko društvo osigurali telefonsku liniju za sve kojima u ovoj situaciji treba psihološka pomoć. Kontakt telefon za našu županiju je 091 544 44 33.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.