Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Čelnici IUC-a od predsjednika Milanovića traže pomoć za rješavanje statusa

12.11.2020.

15:14

Autor: Radio Dubrovnik

Ured predsjednika RH

Ured predsjednika RH

Foto: - / -

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predstavnike Interuniverzitetskog centra Dubrovnik, generalnog direktora prof. dr. sc. Krunoslava Piska i izvršnu tajnicu prof. Nadu Bruer Ljubišić.

Predstavnici Interuniverzitetskog centra Dubrovnik (IUC) upoznali su predsjednika Milanovića s radom i značenjem ove neovisne međunarodne organizacije u njezinom gotovo pedesetogodišnjem kontinuitetu. U tom smislu, istaknuli su značaj IUC-a za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu te njezinu međunarodnu dimenziju kao jedinstvene svjetske asocijacije sveučilišta.

Zadaća Interuniverzitetskog centra Dubrovnik je organizirati i sprovoditi diplomske i doktorske programe, odnosno znanstvene konferencije u kojima sudjeluju profesori i studenti svjetskih sveučilišta, rečeno je na sastanku te istaknuto da su oko 30 posto sudionika polaznici hrvatskih sveučilišta i znanstvenih instituta.

Nadalje, ukazali su kako je IUC suočen s problemima zbog pravnog statusa jer je registriran kao udruga u Republici Hrvatskoj što IUC-u onemogućuje stabilno financiranje.

Predsjednika Republike zamolili su za razumijevanje i pomoć u rješavanju tog problema zbog kojeg su se već obratili i Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.