Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Čempresi povezali Konavle i Murter

14.03.2022.

13:13

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

U Murteru zasađeni čempresi iz Konavala

U Murteru zasađeni čempresi iz Konavala

Foto: Agroturizam Konavle / -

Ovog vikenda su na arheološkoj plaži Colentum u Murteru zasađeni konavoski čempresi. Članovi Agroturizma su na Murter odnijeli stotinu sadnica mladih čempresa koje su sadili zajedno s predstavnicima Poljoprivredne zadruge Kornati, a akciji se pridružio i načelnik općine Toni Turčinov.

Dio sadnica se zasadio na arheološkom lokalitetu, a drugi dio će članovi Zadruge zasaditi ovaj tjedan uz crkvu sv. Mihovila i po javnim prostorima na Murteru.

Konavljani su se odazvali na poziv s Murtera koji žele svoj otok oplemeniti ovim impresivnim stablima kojih u Konavlima ima u izobilju i koji krase konavoske krajolike. Konavoske čempresate su među najbujnijima na Mediteranu i svojevrstan su simbol Konavala.

Ovom akcijom je pokrenuta nova suradnju s Poljoprivrednom zadrugom Kornati koja okuplja proizvođače maslinovog ulja, sapuna i kozmetike od maslinova ulja, mediteranskih začina i tradicijskih suvenira. Dogovoren je i uzvratni posjet koji će se tijekom ove godine organizirati u Konavlima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.