Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Češka televizija snima emisiju o Dubrovniku

31.03.2022.

09:10

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Češka televizija snima emisiju o Dubrovniku

Češka televizija snima emisiju o Dubrovniku

Foto: TZ grada Dubrovnika / -

U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika i Turističke zajednice dubrovačko-neretvanske županije, u Dubrovniku od 28. do 31. ožujka boravi snimateljska ekipa emisije "Bedekr" češke nacionalne televizije koja ima oko 400 000 gledatelja.

Osmeročlana ekipa nacionalne televizije tijekom trodnevnog boravka u Dubrovniku snima iznimno popularnu turističku emisiju kojom će prikazati zanimljive lokacije, kulturne i povijesne znamenitosti te gastronomiju, a sve u svrhu približavanja destinacije potencijalnim gostima I posjetiteljima.

U novoj sezoni turističke emisije "Bedekr", uz Zagreb, Plitvička jezera, posebna emisija biti će posvećena Dubrovniku te će se uz vodstvo glavnih aktera emisije, poznatih čeških glumaca Martina Pisarika I Ivane Jirešove emisija emitirati krajem rujna ove godine.

Češka TV ekipa u Dubrovniku je u pratnji vodičke za češki jezik, Petre Žeravice, snimila poznate dubrovačke atrakcije, gastronomsku i turističku ponudu grada Dubrovnika.

U 2020. godini češki turisti ostvarili su 3 572 dolaska te 15 674 noćenja, a u 2021. 6 669 dolazaka te 28 609 noćenja, što pokazuje pozitivan trend i rast broja čeških posjetitelja u gradu Dubrovniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.