Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Cesta do Račišća: za projektnu dokumentaciju 1,57 milijuna kuna

15.01.2019.

14:42

Autor: Adriana Tomašić

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan potpisao je Ugovor o javnoj nabavi s Predsjednikom Uprave Geoprojekta Mirkom Smiljanićem za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju 11,6 kilometara duge županijske ceste od spoja s državnom cestom do naselja Račišće.

Vrijednost usluge izrade glavnih i izvedbenih projekata i ishođenje građevinske dozvole iznosi nešto više od milijun i 570 tisuća kuna. Riječ je o cesti koja će se izraditi u sklopu realizacije projekta trajektne luke Polačište na Korčuli, a vrijednost radova procjenjuje se oko 65 milijuna kuna.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je važnost izvođenja projekata i ishođenja dozvole u zadanim rokovima rekavši kako projektiranje te ceste treba obaviti u zadanom roku ili čak i prije, ukoliko je to moguće, te da je važna dinamika radova zbog izvlačenja sredstava iz EU fondova, tj. Ministarstva, te dodao kako je ovo jedini način da se cesta, ali i Luka Polačište isfinanciraju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.